TY - JOUR ID - 98910 TI - بازرسی غیرمخرب محصولات کشاورزی غده‌ای طی دوره انبارمانی با آزمون‌های صوتی و فشاری JO - مهندسی ساخت و تولید ایران JA - IJME LA - fa SN - 2476-504X AU - کریمی, رسول AU - ابونجمی, محمد AU - حسن بیگی, سید رضا AD - گروه فنی کشاورزی، دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان صندوق پستی 3391633755 - ایران AD - گروه فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان،دانشگاه تهران- تهران-ایران AD - گروه فنی کشاورزی- پردیس ابوریحان-دانشگاه تهران- تهران- ایران Y1 - 2019 PY - 2019 VL - 6 IS - 7 SP - 52 EP - 60 KW - آزمون‌ غیر مخرب KW - شاخص سفتی KW - سیب‌زمینی KW - دوره انبارمانی KW - سیگنال صوتی DO - N2 - استفاده از روش‌های سنتی برای تفکیک و جداسازی محصولات سالم از معیوب وقت‌گیر و هزینه‌بر بوده و نیاز به آزمون تشخیصی غیرمخرب در کمترین زمان و هزینه با دقت بالا می‌باشد. تحقیق حاضر در همین راستا و باهدف تشخیص کیفیت درونی محصول کشاورزی غده‌ای (سیب‌زمینی واریته بانبا) با آزمون غیرمخرب صوتی در طی دوره انبارمانی با رطوبت 78% به مدت 44روز صورت گرفت. به‌منظور تشخیص کیفیت درونی محصول در طی دوره انبارمانی از دو آزمون صوتی و آزمون فشار تک‌محوری (به‌عنوان آزمون شاهد) استفاده گردید. اثر دو متغیر مستقل زمان نگهداری و جرم نمونه بر نیروی حد تسلیم (به‌دست‌آمده از آزمون فشاری) و شاخص سفتی به‌دست‌آمده از آزمون صوتی مورد مقایسه قرار گرفت.. نتایج نشان می‌دهد زمان نگهداری و جرم نمونه‌های مورد آزمایش بر پارامتر‌های کیفی در سطح احتمال 1% معنی‌دار بوده و همچنین میزان همبستگی بین پارامتر شاخص سفتی و نیروی حد تسلیم برابر با 66% و همبستگی بین شاخص سفتی و مدول الاستیسیته برابر با 63% می‌باشد. نتایج کلی پژوهش بیانگر این است که آزمون صوتی قدرت تشخیص کیفیت درونی سیب‌زمینی در طی دوره نگهداری 44 روز را دارا می‌باشد UR - https://www.iranjme.ir/article_98910.html L1 - https://www.iranjme.ir/article_98910_4d13790aa22c1be2ae44d17d0aad81a9.pdf ER -